Moderador de la sessió.
3D Multijet Fusion R&D Firmware Project Manager a HP
La interrupció dels sistemes de subministrament originada per la COVID-19, va provocar l’escassetat de matèries primeres en la majoria de les verticals de la indústria. Aquesta situació va elevar la consciència dels fabricants sobre el paper crucial de les Tecnologies d’Impressió 3D o la Fabricació Additiva, que van suposar una gran oportunitat per superar l’estat d’emergència.
La Fabricació Additiva (FA) és un concepte que engloba moltes tecnologies, com la impressió 3D, prototipatge, la fabricació digital, la fabricació en capes, entre d’altres. Consisteix en el procés d'unió de materials per fer peces a partir de dades de model 3D o d’un disseny assistit per ordinador (CAD), generalment capa sobre capa.
En contrast amb les tècniques de fabricació industrial tradicionals, aquesta eina permet un major control i personalització dels productes mitjançant la flexibilitat de disseny; alta producció i gamma de materials; major transparència, qualitat i independència; major eficiència, baix residus de materials i estalvi de costos. A més, té una amplia aplicació a verticals clau de la indústria com:
Aquest Brunch d’innovació Hub b30 estava adreçat a les PIMES i pretenia abordar els principals reptes de desenvolupament i d’incorporació de les tecnologies d’impressió 3D o FA, la impressió 3D en metalls i plàstics, així com les oportunitats o nous models de negoci que impulsaran el creixement i la creació de valor al nostre territori.
La sessió forma part del cicle “Vallès Industrial. Innovar en temps de crisi” impulsat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental en el marc del Pacte per la Reindustrialtizació.
Moderador de la sessió.
3D Multijet Fusion R&D Firmware Project Manager a HP
Professor agregat i director acadèmic del Màster de FA a UPC
Responsable de projectes a NGNY Devices
Senior Technical Sales Engineer d’Optimus 3D