La col·laboració publicoprivada, estratègia clau en l’economia circular

Mayo 19 / 2023

Aquest 18 de maig, en el marc de la Fira d’Economia Verda i Circular de Granollers, es va celebrar la segona edició de l’EVC LAB, les jornades tècniques professionals de la fira. Va ser un punt de trobada entre els agents del coneixement i la innovació i els ens locals per intercanviar experiències sobre projectes en l’àmbit de l’economia circular. En aquesta ocasió es va posar el focus en la importància de la col·laboració publicoprivada com a estratègia clau en l’economia circular.

La taula rodona sobre Clústers per impulsar projectes d’economia circular a través de la col·laboració, amb la moderació d’en Joan Martí, Director de la Unitat d’Estratègia Empresarial d’ACCIO (a la dreta), amb els representants dels quatre clústers.

Durant aquesta segona edició de l’EVC LAB, en el marc de la Fira d’Economia Verda i Circular de Granollers organitzada per l’Ajuntament de Granollers i GRID Granollers, l’equip del Hub b30 va poder assistir a les seves jornades tècniques professionals. Aquestes jornades van estar dirigides a empresaris, personal tècnic municipal, associacions d’empreses i altres professionals o persones interessades en avançar cap a l’economia circular.

Primerament, vam acudir a la taula rodona sobre Clústers per impulsar projectes d’economia circular a través de la col·laboració, on vam poder conèixer quatre clústers de gran importància en l’àmbit de l’economia circular:  el Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya, el Clúster del Packaging, el Clúster Materials Avançats de Catalunya i el Clúster Bioenergia Catalunya. Els seus representants van poder explicar experiències concretes impulsades pel seus clústers, on el treball col·laboratiu els ha permet abordar millor els reptes del nou model de producció i consum.

A la segona part de la jornada, els ens locals van tenir un espai de reflexió, en una trobada de tècnics de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, on vam poder veure el paper clau que juguen els municipis en l’economia circular. Alhora, les associacions de polígons també van tenir l’ocasió de proposar iniciatives concretes per impulsar el coneixement mutu i la col·laboració entre el teixit industrial dels polígons.