Cafè d'innovació

Trobades que donen a conèixer les tecnologies més disruptives i com impacten al teixit empresarial i social. Dedicades a línies d’innovació en camps específics que permeten conèixer de primera mà les tendències es configuren en aquell terreny, així com els experts que les protagonitzen.

Dirigides a organitzacions que vulguin innovar de la mà dels agents de recerca del territori.

Propers Cafès

Com podem fer les pimes més competitives a través de la intel·ligència artificial?

jun 27 / 2023

La intel·ligència artificial (IA) serà un game-changer en els pròxims anys, tal com ho va ser Internet en els anys '90. Moltes empreses d'arreu estan explorant com introduir la IA en els seus processos productius per ser més competitives. A més, l'exponencial efervescència d'aplicacions d'IA i les seves múltiples possibilitats, han obert un debat a tenir molt en compte sobre aspectes ètics.

Brunchs anteriors

Mobilitat intel·ligent als Polígons d’Activitat Econòmica (PAE): Per uns polígons més accessibles, interconnectats i sostenibles

oct. 28 / 2022

Brunch d'innovació promogut pel Parc de Recerca UAB i la Unió de Polígons Industrials de Catalunya (UPIC).

La quarta revolució industrial ha propiciat una revolució tecnològica amb un fort impacte a la indústria modificant el concepte de Polígons d’Activitat Econòmica (PAE). Aquests canvis organitzatius juntament amb l’emergència climàtica exigeixen flexibilitat en la producció, una nova organització empresarial i una forta aposta per la digitalització. A la vegada que es generen nous reptes i necessitats per fer els PAE més accessibles, interconnectats i sostenibles.  

Impressió 3D: Del prototipatge a la fabricació industrial

jun 17 / 2022

La interrupció dels sistemes de subministrament originada per la COVID-19, va provocar l’escassetat de matèries primeres en la majoria de les verticals de la indústria. Aquesta situació va elevar la consciència dels fabricants sobre el paper crucial de les Tecnologies d’Impressió 3D o la Fabricació Additiva, que van suposar una gran oportunitat per superar l’estat d’emergència. 

 

REUTILITZACIÓ I RECICLATGE DE BATERIES DE VEHICLES ELÈCTRICS

abr. 22 / 2022

El vehicle elèctric és un futur inevitable de la indústria de l'automoció. No obstant, la curta vida útil de les bateries i la possible escassetat dels minerals necessaris per a la seva producció obliga a explorar noves oportunitats de reciclatge i reutilització, que impliquen processos molt complexos.

 

Slow Tourism: El binomi turisme de proximitat i industrial

oct. 29 / 2021

La crisi sorgida per la Pandèmia de la Covid-19, ha provocat canvis socioeconòmics importants, tant en la forma de treballar, com en la formació, en la mobilitat, el consum, el lleure... I el  sector turístic no n’és excepció.

 

Comunitats online d’aprenentatge

abr. 30 / 2021

Tot i el recent repunt de l’e-learning, no totes les experiències d’aprenentatge en línia responen a tecnologies accessibles i compatibles, ni tampoc a metodologies adequades al seu propòsit.

Apps de Salut

Mar 05 / 2021

En l’actual moment de pandèmia, les apps es consoliden com un recurs crucial dels sistemes de salut, però també plantegen dilemes.

Futur dels teixits intel·ligents

nov. 27 / 2020

Els teixits intel·ligents del futur es desenvolupen amb nous materials i amb tecnologies innovadores, però també amb clau d’eficiència ambiental.

Smart Rural

oct. 09 / 2020

Denominem Smart Rural a les iniciatives d’articulació d’economies verdes circulars de caràcter local que pretenen re-impulsar la competitivitat al món rural, aportant múltiples beneficis de tipus econòmic, social, ambiental i d’equilibri territorial.

Ciberseguretat

jul. 01 / 2020

En l’era del Cloud, dels dispositius connectats i de la generació massiva de dades, els delinqüents digitals poden explotar les vulnerabilitats de les organitzacions per manipular infraestructures informàtiques i robar dades, amb nocius efectes econòmics i reputacionals.

Smart sports

febr. 21 / 2020

Tendències en la indústria dels esports com, per exemple, els dispositius wearables, la roba esportiva intel·ligent i la gestió de dades biomètriques.

Producció biofarmacèutica

nov. 29 / 2019

Empreses farmacèutiques i personal investigador van debatre sobre les innovacions en l'àmbit biofarmacèutic. 

Gamificació i patrimoni

oct. 04 / 2019

Debatre sobre les innovacions en el desenvolupament de simulacions, jocs, aplicacions col·laboratives, dispositius mòbils i solucions per a museus.

Circular water

jul. 05 / 2019

Debat sobre pràctiques innovadores d'economia circular aplicada al sector de l'aigua.

Resistència Microbiana

maig 24 / 2019
En aquest Brunch es va presentar un projecte col·laboratiu entre les empreses ABAC Therapeutics, Draconis Pharma i Isoquimenera per a l’avaluació in vivo de noves molècules amb activitat antibacteriana.

Smart Food

Mar 29 / 2019

Presentació d’un cas d’èxit de projecte col·laboratiu entre l’empresa Laboratorios Ordesa i el centre tecnològic Eurecat, el projecte CIEN SMARTFOODS, per mitjà del qual s’han tret al mercat diferents productes alimentaris, com per exemple, llets infantils.

Big data al sector sociosanitari

des. 14 / 2018

Aquest Brunch va debatre sobre els reptes i les dificultats de portar a terme projectes d'innovació d'analítica avançada al sistema sanitari.

Innovació de producte en cosmètica

nov. 16 / 2018
En aquesta sessió es van compartir experiències d'innovació en cosmètica i es va presentar el cas de transferència entre el Sincrotró Alba i l'empresa Bicosome, sorgida d'un grup d'investigació del CSIC. 

Neuromàrqueting per a comerços

oct. 26 / 2018

Aquest Brunch es va centrar a compartir experiències, línies d'innovació i tecnologies disruptives de neuromàrqueting aplicades al comerç, especialment per millorar l'experiència dels clients. 

Digitalització i explotació de dades al sector públic

set. 28 / 2018

En aquesta sessió es va presentar el cas de transferència entre l’Ajuntament de Sant Feliu, el Centre de Visió per Computador (CVC) i el  Centre d’Estudis Demogràfics (CED) relatiu a la recuperació i difusió dels padrons històrics.

Noves solucions de pàckaging per a Aliments frescos

jul. 06 / 2018

Durant la sessió es va presentar el cas de col·laboració entre l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i Carburos Metálicos per al desenvolupament d'un envàs alimentari amb atmosfera de gas.

Gestió intel·ligent de residus: Simbiosi industrial

jun 08 / 2018

Durant la sessió es va presentar el cas de transferència entre l'empresa Distiller S.A. i el Centre Tecnològic BIO-GLS sobre tractament de residus i producció de biogàs.

Solucions de mobilitat intel·ligent

maig 11 / 2018

En aquesta sessió es van oferir un recull d’experiències empresarials i institucionals que permeten copsar els avanços tecnològics i socials que s’estan produint en mobilitat sostenible.

Sensòrica al servei de la Salut

abr. 20 / 2018

Es va presentar el cas de Devicare, empresa desenvolupadora de solucions innovadores per al diagnòstic, el pronòstic, el tractament i la monitorització de malalties cròniques, i la seva col·laboració amb el Grup de Transductors Químics (GTQ) de l’IMB-CNM (CSIC), que desenvolupa nous transductors bioquímics basats en diferents materials i mètodes d’interacció.