Brunchs d'innovació

Trobades que donen a conèixer les tecnologies més disruptives i com impacten al teixit empresarial i social. Dedicades a línies d’innovació en camps específics que permeten conèixer de primera mà les tendències es configuren en aquell terreny, així com els experts que les protagonitzen.

Dirigides a organitzacions que vulguin innovar de la mà dels agents de recerca del territori.

Brunchs anteriors

Slow Tourism: El binomi turisme de proximitat i industrial

oct. 29 / 2021

La crisi sorgida per la Pandèmia de la Covid-19, ha provocat canvis socioeconòmics importants, tant en la forma de treballar, com en la formació, en la mobilitat, el consum, el lleure... I el  sector turístic no n’és excepció.

 

Comunitats online d’aprenentatge

abr. 30 / 2021

Tot i el recent repunt de l’e-learning, no totes les experiències d’aprenentatge en línia responen a tecnologies accessibles i compatibles, ni tampoc a metodologies adequades al seu propòsit.

Apps de Salut

Mar 05 / 2021

En l’actual moment de pandèmia, les apps es consoliden com un recurs crucial dels sistemes de salut, però també plantegen dilemes.

Futur dels teixits intel·ligents

nov. 27 / 2020

Els teixits intel·ligents del futur es desenvolupen amb nous materials i amb tecnologies innovadores, però també amb clau d’eficiència ambiental.

Smart Rural

oct. 09 / 2020

Denominem Smart Rural a les iniciatives d’articulació d’economies verdes circulars de caràcter local que pretenen re-impulsar la competitivitat al món rural, aportant múltiples beneficis de tipus econòmic, social, ambiental i d’equilibri territorial.

Ciberseguretat

jul. 01 / 2020

En l’era del Cloud, dels dispositius connectats i de la generació massiva de dades, els delinqüents digitals poden explotar les vulnerabilitats de les organitzacions per manipular infraestructures informàtiques i robar dades, amb nocius efectes econòmics i reputacionals.

Smart sports

febr. 21 / 2020

Tendències en la indústria dels esports com, per exemple, els dispositius wearables, la roba esportiva intel·ligent i la gestió de dades biomètriques.

Producció biofarmacèutica

nov. 29 / 2019

Empreses farmacèutiques i personal investigador van debatre sobre les innovacions en l'àmbit biofarmacèutic. 

Gamificació i patrimoni

oct. 04 / 2019

Debatre sobre les innovacions en el desenvolupament de simulacions, jocs, aplicacions col·laboratives, dispositius mòbils i solucions per a museus.

Circular water

jul. 05 / 2019

Debat sobre pràctiques innovadores d'economia circular aplicada al sector de l'aigua.

Resistència Microbiana

maig 24 / 2019
En aquest Brunch es va presentar un projecte col·laboratiu entre les empreses ABAC Therapeutics, Draconis Pharma i Isoquimenera per a l’avaluació in vivo de noves molècules amb activitat antibacteriana.

Smart Food

Mar 29 / 2019

Presentació d’un cas d’èxit de projecte col·laboratiu entre l’empresa Laboratorios Ordesa i el centre tecnològic Eurecat, el projecte CIEN SMARTFOODS, per mitjà del qual s’han tret al mercat diferents productes alimentaris, com per exemple, llets infantils.

Big data al sector sociosanitari

des. 14 / 2018

Aquest Brunch va debatre sobre els reptes i les dificultats de portar a terme projectes d'innovació d'analítica avançada al sistema sanitari.

Innovació de producte en cosmètica

nov. 16 / 2018
En aquesta sessió es van compartir experiències d'innovació en cosmètica i es va presentar el cas de transferència entre el Sincrotró Alba i l'empresa Bicosome, sorgida d'un grup d'investigació del CSIC. 

Neuromàrqueting per a comerços

oct. 26 / 2018

Aquest Brunch es va centrar a compartir experiències, línies d'innovació i tecnologies disruptives de neuromàrqueting aplicades al comerç, especialment per millorar l'experiència dels clients. 

Digitalització i explotació de dades al sector públic

set. 28 / 2018

En aquesta sessió es va presentar el cas de transferència entre l’Ajuntament de Sant Feliu, el Centre de Visió per Computador (CVC) i el  Centre d’Estudis Demogràfics (CED) relatiu a la recuperació i difusió dels padrons històrics.

Noves solucions de pàckaging per a Aliments frescos

jul. 06 / 2018

Durant la sessió es va presentar el cas de col·laboració entre l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i Carburos Metálicos per al desenvolupament d'un envàs alimentari amb atmosfera de gas.

Gestió intel·ligent de residus: Simbiosi industrial

jun 08 / 2018

Durant la sessió es va presentar el cas de transferència entre l'empresa Distiller S.A. i el Centre Tecnològic BIO-GLS sobre tractament de residus i producció de biogàs.

Solucions de mobilitat intel·ligent

maig 11 / 2018

En aquesta sessió es van oferir un recull d’experiències empresarials i institucionals que permeten copsar els avanços tecnològics i socials que s’estan produint en mobilitat sostenible.

Sensòrica al servei de la Salut

abr. 20 / 2018

Es va presentar el cas de Devicare, empresa desenvolupadora de solucions innovadores per al diagnòstic, el pronòstic, el tractament i la monitorització de malalties cròniques, i la seva col·laboració amb el Grup de Transductors Químics (GTQ) de l’IMB-CNM (CSIC), que desenvolupa nous transductors bioquímics basats en diferents materials i mètodes d’interacció.