Un conveni posa les bases de futures adhesions a la plataforma Hub b30

febr. 11 / 2019

La UAB, el Parc de Recerca UAB, Eurecat i l'Associació Àmbit B30 han signat un conveni, en una trobada a Mollet del Vallès, que posa les bases de futures adhesions d'ajuntaments i d'agents de recerca i innovació a la plataforma Hub b30. Ja han estat rebudes catorze sol·licituds d'adhesió.

La UAB, el Parc de Recerca UAB (PRUAB), Eurecat i l'Associació Àmbit B30, han signat avui a Mollet del Vallès un conveni de col·laboració amb l'objectiu de posar les bases per a futures adhesions a la plataforma Hub b30. En una primera fase, els propers adherits seran els principals agents de recerca, desenvolupament i innovació del territori B30.

En aquest sentit, el vicerector d'Innovació i Projectes Estratègics de la UAB, Francisco Javier Lafuente, ha comentat que, "després de l'acceptació que han tingut les trobades del Hub, obrim aquesta segona fase d'adhesions i, de fet, ja hem rebut fins ara 14 sol·licituds". A partir d'aquí, "deixarem el sistema obert a tots els ajuntaments o agrupacions que vulguin participar en aquest canvi de forma d'interactuar entre la societat del coneixement i les empreses i institucions".

L'acord comporta també desenvolupar projectes i activitats en matèria d'innovació de la plataforma, difondre les seves activitats i els seus projectes, així com fomentar el debat i l'intercanvi d'experiències sobre aquells temes al voltant de la innovació i el marc geogràfic del Hub b30.

Des d'Eurecat, el seu director científic i industrial, Ricard Jiménez, ha volgut destacar "la tasca que tenim per endavant des del Hub a l'hora de buscar una sortida àgil a la formació professional", ja que "estem veien que la indústria té molts problemes por trobar personal qualificat per fer front als reptes que diàriament ens plantegen les noves tecnologies".

De la seva banda, el president de l'associació i alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha felicitat "a tots els actors implicats en aquest projecte que ja és una realitat i que avui dona un pas més per consolidar el nostre territori com a referent en l'àmbit de la manufactura avançada, fomentant i facilitant la generació d'activitat econòmica i ocupació".  

L'abril de 2018, la UAB, el Parc de Recerca UAB, Eurecat i Àmbit B30 van posar en marxa el projecte Hub b30 per posar a l'abast de la societat les capacitats tecnològiques i el coneixement científic de l'esfera de la UAB i d'Eurecat i el seu entorn per tal de resoldre les necessitats i els reptes d'innovació d'empreses i institucions tot millorant la seva competitivitat. Des d'aleshores, s'han dut a terme un total de vuit brunchs monotemàtics amb un gran èxit d'acceptació i participació.

Comissió executiva

A la comissió executiva de l'Associació Àmbit B30 d'aquest dilluns s'ha presentat també el treball d'actualització del document Priorització d'actuacions en infraestructures i serveis de mobilitat del corredor de l'àmbit B30, que ha estat treballat aquests darrers mesos amb l'objectiu de promoure la millora de la mobilitat al territori. Entre d'altres, la comissió ha analitzat també la tasca que s'està fent a l'àrea de la B30 al voltant de l'economia circular per tal de seguir estudiant els principals sectors on es pot aplicar aquest model.