Sabadell, epicentre de l’esport

des. 09 / 2020

Amb l’objectiu de conceptualitzar i cocrear un hub de l’esport a la ciutat de Sabadell, el proper divendres 11 de desembre l’Ajuntament de Sabadell promou una Matinal d’Innovació del Hub b30 amb representants d’entitats, administracions i empreses per debatre sobre el potencial de l’esport per revitalitzar la ciutat.

El SBD Esport Hub pretén ser un projecte singular de la ciutat de Sabadell per impulsar l’esport com a motor de canvi per a la revitalització econòmica i la cohesió social. L’objectiu és crear una xarxa de persones, entitats i empreses que mitjançant xerrades, trobades, tallers i reunions han d’afavorir sinergies que permetin potenciar projectes d’innovació en l’esport i la salut.

Per tal de posar les bases i desplegar aquest projecte, es duran a terme tres sessions tècniques organitzades, sota el paraigües del Hub b30, pel Parc de Recerca UAB (PRUAB) amb la col·laboració de l’Institut de Recerca de l’Esport de la (IRE UAB) i la CORE de Ciutats Intel·ligents de la UAB. La primera sessió tindrà lloc el proper divendres 11 de desembre per via telemàtica i reunirà 12 experts per debatre sobre l’oportunitat de construir el Hub de l’esport a Sabadell. Hi participaran, per exemple, Gerard Figueras, secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya; David Escudé, regidor d’esports de l’Ajuntament de Barcelona, o Ramon Gras, investigador de la Universitat de Harvard University i cofundador d’Aretian Urban Analytics and Design. Tots ells exploraran quins precedents i actius reuneix Sabadell al voltant de l’esport o quines són les interaccions entre l’esport, la promoció econòmica, la salut, l’educació, la recerca i la innovació, el medi ambient, la cohesió social i el turisme.

La segona matinal d’innovació Hub b30 sobre el SBD Esport Hub serà el 26 de febrer del 2021 i es centrarà en l’emprenedoria, els clústers i les xarxes en el món de l’esport. El 2 d’abril es celebrarà la tercera sessió, que reunirà experts en valorització de projectes innovadors, start-ups i màrqueting esportiu per explorar els serveis i valor dels hubs esportius.