Oportunitats i dilemes del mHealth, al Brunch del 5 de març

febr. 22 / 2021

El dia 5 de març se celebrarà un nou Brunch d'Innovació Hub b30 centrat en les tendències i innovacions en les Apps de Salut. En l’actual moment de pandèmia, aquestes aplicacions es consoliden com un recurs crucial dels sistemes de salut, però també plantegen dilemes.

 

L'alta prevalença de malalties cròniques, l'envelliment de la població i la necessitat de millorar l'eficiència i la qualitat de l'atenció al pacient, impulsen des de fa anys l'adopció de solucions digitals de salut. La pandèmia de la COVID-19, però, ha subratllat de manera flagrant les necessitats i oportunitats existents en aquest àmbit.

Avui, a Europa i als altres continents, la mHealth té un paper vital en els sistemes sanitaris, facilitant que els ciutadans es facin càrrec de forma activa de la seva salut, i contribuint a la millora de la comunicació entre ells i els professionals de la salut.

Els grups d'interès sobre Apps de Salut inclouen, entre d’altres, associacions de defensa de pacients, professionals sanitaris, instituts sanitaris i hospitals, ciutadans, empreses tecnològiques, proveïdors de serveis de telecomunicacions, investigadors, organitzacions no governamentals, universitats, ens reguladors, responsables polítics, empresaris i minoristes.

Essent tan significativa i complexa la cadena de valor de les solucions mHealth, hi ha un gran interès, així com oportunitats de mercat per part dels proveïdors de salut, centres RDI, i proveïdors de tecnologia de suport, com ara solucions d’interoperabilitat de dispositius i aplicacions i de computació al núvol.

En aquest context, molts països han iniciat directrius per avaluar Apps de Salut. Tanmateix, l’ambigüitat respecte a la regulació per a la interoperabilitat i els estàndards d’intercanvi de dades dels pacients, es troba en una etapa incipient, Per altra part, les preocupacions sobre seguretat i privadesa de les dades són una constant. Si a aquesta manca d’estàndards de seguretat i privadesa hi sumem la tremenda disparitat en la distribució d’infraestructures tecnològiques, reunim un bon nombre de dilemes que estan frenant una adopció més ràpida d’aquestes solucions.

L'objectiu del Parc de Recerca UAB, organitzador d’aquest esdeveniment amb la col·laboració de Sant Cugat Empresarial, és afavorir l’encontre entre representants de diversos grups d’interès, i contribuir a promoure projectes col·laboratius al voltant de les oportunitats d’innovació que s’albiren en aquest sector.

Més informació i inscripcions