La UAB, Eurecat i l'Associació Àmbit B30 presenten el Hub b30

abr. 12 / 2018

La plataforma Hub b30, presentada en un acte a la sala d'actes del Rectorat de la UAB dijous, 12 d'abril, té l'objectiu de posar a l'abast d'empreses i institucions les capacitats tecnològiques i el coneixement científic de l'Esfera UAB, Eurecat i el seu entorn per innovar i millorar la competitivitat.

La Universitat Autònoma de Barcelona, el Parc de Recerca UAB, Eurecat i l'Associació Àmbit B30 han creat el Hub b30 per fomentar la innovació de les petites i mitjanes empreses del territori. Es tracta d'una plataforma que dóna suport a les empreses i institucions per detectar els seus reptes i necessitats per millorar la seva competitivitat, i oferir-los la solució més adequada, a través de la col·laboració i la interacció.
 
"La Universitat té el compromís de transferir el coneixement que genera i, per tant, és necessari un diàleg amb la societat a través de la creació d’estructures de cooperació́ amb el teixit empresarial, social i institucions públiques", ha destacat durant la jornada Javier Lafuente, vicerector d'Innovació i de Projectes Estratègics de la UAB i director del Parc de Recerca UAB. "El Hub b30 esdevé un projecte de cohesió de les entitats del territori per tal d'incrementar la competitivitat de les empreses".
 
Segons Josep Monràs, president de l'Associació Àmbit B30 i alcalde de Mollet del Vallès, "aquest projecte és fruit del treball conjunt i del compromís d'institucions i organitzacions presents a la zona de la B30 per situar aquest territori com al referent al sud d'Europa en l'àmbit de la manufactura avançada, fomentant la creació d'eines que ajudin a impulsar i facilitar la generació d'activitat econòmica i d'ocupació i, en definitiva, millorin la vida de les persones".

Aquesta iniciativa permetrà a les empreses accedir a equipaments i infraestructures d’alt nivell i treballar amb personal investigador d'alt nivell científic i a l'avantguarda del coneixement. Es desenvoluparan projectes a mida, dissenyats per cobrir necessitats específiques de cada empresa o institució. A través de formació, assessorament, recerca col·laborativa o accés a talent, el Hub b30 pretén ajudar a les empreses i entitats a ser més innovadores i competitives.
 
"Cada vegada són més les empreses que tenen clar que innovar és fonamental per mantenir la seva posició o per ampliar les seves perspectives de negoci. L'aliança entre Eurecat, la UAB i l'Associació Àmbit B30, a través del Hub b30, permetrà oferir a les empreses el coneixement i les tecnologies més trencadores", ha assenyalat Xavier López, director general corporatiu i d’operacions d’Eurecat.
 
Per tal de donar a conèixer les tecnologies i capacitats que el Hub b30 posa a disposició de les petites i mitjanes empreses, una de les primeres activitats que desenvoluparà és l'organització de diferents trobades sobre innovacions i tendències en àmbits específics. Aquestes jornades, anomenades Brunchs d'Innovació, estaran centrades en casos concrets d'aplicació d’una tecnologia o innovació disruptiva en un sector o mercat determinat. S'abordaran exemples d'innovacions relacionades, per exemple, amb la seguretat, la salut, l’eficiència, la sostenibilitat, la mobilitat o la comunicació.

Durant la jornada de presentació també s'ha celebrat una taula rodona amb actors de la quadrúple hèlix, com Caterina Biscari, directora del Sincrotró Alba; Concepció Curet, vicepresidenta de Sant Cugat Empresarial;  Iolanda Repullo, cap de Dinamització Empresarial i Activitats de l'Ajuntament de Sabadell, i Jordi Ventura, fisioterapeuta pediàtric.

Gabriel Masfurroll, president del Consell Social de la UAB, ha estat l'encarregat de tancar l'acte. Ha destacat el rol que ha de desenvolupar la Universitat per resoldre els reptes de la societat i donar-hi solucions.

Aquesta activitat ha comptat amb el suport de la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i el cofinaçament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).