El Sincrotró ALBA i ESADECREAPOLIS, nous membres del Hub b30

maig 29 / 2019

La UAB, el Parc de Recerca UAB, el centre tecnològic Eurecat, i l'Associació Àmbit B30 han signat avui un conveni amb el Sincrotró ALBA i ESADECREAPOLIS per incorporar-los com a nous membres de la plataforma Hub b30.

Després de poc més d’un any de la seva creació, la plataforma Hub b30 s’obre a la incorporació de nous agents de recerca, desenvolupament i innovació del territori B30, que abasta 23 municipis que es troben a l’àrea d’influència del tram de l’AP7 i l’AP2. L’objectiu és agrupar noves entitats per poder oferir, entre totes, respostes innovadores, basades en la interacció i col·laboració, en un entorn de coideació i cocreació, multidisciplinari i multisectorial, per tal de millorar la competitivitat del territori B-30.

En aquesta direcció, la rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Margarita Arboix; el vicerector d’Innovació i Projectes Estratègics de la UAB i director del Parc de recerca UAB, Javier Lafuente; el director general Corporatiu i d’Operacions d’Eurecat, Xavier López, i el president de l’Associació Àmbit B30, Josep Monràs han signat avui un conveni amb la directora del Sincrotró ALBA, Caterina Biscari, i el director d’ESADECREAPOLIS, Oriol Alcoba, per incorporar aquestes dues entitats a la plataforma Hub b30.

Tots ells han manifestat la seva satisfacció per formar part del Hub b30 i treballar conjuntament per tal de resoldre les necessitats i els reptes d'innovació d'institucions i empreses. "Ser part del Hub b30 aporta molts avantatges a tota la comunitat de la Universitat: des de facilitar al nostre alumnat fer pràctiques a les empreses del territori, fins a possibilitar al personal investigador desenvolupar recerca aplicada", ha destacat la rectora de la UAB. "A més, també fa que puguem aportar les nostres capacitats de recerca i innovació per ajudar a fer créixer el teixit econòmic i social", ha afegit.

Per una banda, la incorporació del Sincrotró ALBA suposarà ampliar la col·laboració posant a l’abast de la comunitat acadèmica i industrial les seves línies de llum de sincrotró, que permeten visualitzar l'estructura atòmica i molecular dels materials i estudiar les seves propietats.

Per l’altra, ESADECREAPOLIS aportarà les seves capacitats per inspirar, facilitar i accelerar la innovació de les empreses, així com, detectar oportunitats de mercat i fer d'enllaç amb el sistema d'innovació, el teixit empresarial i el coneixement i capacitats d’ESADE.

A través d’aquest acord, tots els membres del Hub b30 es comprometen també a desenvolupar projectes i activitats en matèria d'innovació de la plataforma, difondre les seves activitats i els seus projectes, així com fomentar el debat i l'intercanvi d'experiències sobre aquells temes al voltant de la innovació i el marc geogràfic del Hub b30.

Des de la seva creació, l’any 2018, els membres del Hub b30 han organitzat un total de 10 trobades d’innovació monotemàtiques de sectors com l’alimentació, la mobilitat, la bioindústria o el big data, entre d’altres. En total, hi han participat més de 650 persones, provinents de l’àmbit de l’empresa, centres de recerca, hospitals i administració pública.