Moderador de la sessió.
Vicegerent de Recerca de la UAB
Aquest Brunch es va centrar a compartir experiències, línies d'innovació i tecnologies disruptives de neuromàrqueting aplicades al comerç, especialment per millorar l'experiència dels clients.
El neuromàrqueting pretén millorar l’eficàcia del màrqueting a partir de la neurociència, i en el comerç tradicional ha esdevingut una via de diferenciació, perquè dota de rellevància personal i de connexió emocional l’experiència de compra.
Les marques tenen l’objectiu de conèixer en detall la conducta dels seus consumidors davant d’estímuls determinats, i els especialistes coincideixen que tot i que les decisions de compra són de tipus racional, instintiu i emocional, la majoria es prenen inconscientment. En aquest context, el neuromàrqueting ofereix base científica per analitzar les demandes i percepcions dels consumidors, i per detectar les seves necessitats, aspiracions, desitjos, frustracions i projeccions. Aquesta disciplina fins i tot s’usa per predir patrons de comportament que portin a suggerir productes, canals, missatges i preus.
Els elements del neuromàrqueting per al retail poden incloure la multisensorialitat (olor, la música, colors, llum i confort dels espais dels punts de venda, aparadors i façanes), els moviments dels clients, el comportament dels venedors, el posicionament dels productes i les experiències que es proposen (possibilitats d’interacció, diversió induïda).
Els investigadors i els consultors de neuromàrqueting agrupen professionals de diverses disciplines: psicologia, estadística, medicina, empresa, comunicació, biologia i tecnologia. Experts que treballen plegats per avaluar i dissenyar hipòtesis sobre l’impacte del sistema nerviós en el comportament i el pensament, realitzant mesuraments objectius i extrapolacions significatives.
Moderador de la sessió.
Vicegerent de Recerca de la UAB
Director del Màster de Neuromàrqueting de la UAB
Director de Màrqueting d’Ametller Origen
Directora d'ESCODI