Mobilitat intel·ligent als Polígons d’Activitat Econòmica (PAE): Per uns polígons més accessibles, interconnectats i sostenibles

oct. 28 / 2022
12:00h
Sala Polivalent del Parc de Recerca UAB

Brunch d'innovació promogut pel Parc de Recerca UAB i la Unió de Polígons Industrials de Catalunya (UPIC).

La quarta revolució industrial ha propiciat una revolució tecnològica amb un fort impacte a la indústria modificant el concepte de Polígons d’Activitat Econòmica (PAE). Aquests canvis organitzatius juntament amb l’emergència climàtica exigeixen flexibilitat en la producció, una nova organització empresarial i una forta aposta per la digitalització. A la vegada que es generen nous reptes i necessitats per fer els PAE més accessibles, interconnectats i sostenibles.  

La mobilitat i l’accessibilitat són factors essencials a les àrees industrials per una eficient organització dels recursos i les persones que hi treballen i per garantir la competitivitat de les empreses. A més a més en l’actual context d’emergència climàtica és imprescindible minimitzar l’impacte ambiental i fomentar la cohesió social i territorial dels PAE. Així doncs, l’aposta per un altre model de mobilitat és imperativa i implica canvis en els modes de transports i en els hàbits de desplaçaments. Hi ha diferents tendències globals que proposen sistemes de transports intel·ligents autònoms i /o compartits i la integració de les tecnologies emergents en el marc de la digitalització del transport. 

En aquest Brunch d’Innovació, celebrat el 28 d’octubre de 2022, vam exposar els principals reptes i explorar, amb els diferents agents del territori, models de creixement al voltant de la mobilitat sostenible i l’accessibilitat dels polígons d’activitat econòmica. 

 

 

PONENTS

Rosa Maria Sebastian Perez

Vicerectora d'Innovació, Transferència i Emprenedoria de la UAB

Sílvia Solanellas

Moderadora de la sessió.

Directora d’Unió de Polígons Industrials de Catalunya (UPIC

Elena Aguarta

Directora de Serveis d’innovació per a la mobilitat a Moventia

Alejandro Valdovinos

Business Unit Director a Circontrol

Gerard Martret

Chief Executive Officer a Shotl

Vicente Atienza

Innovation Project Manager a la Cambra de Comerç de Barcelona

VÍDEO DE LA SESSIÓ

ORGANITZADORS

Amb el suport de

Amb la col·laboració de: