Hubs esportius? Lliçons apreses

febr. 18 / 2021

Amb més de 210 entitats esportives, equipaments de primer nivell, un calendari de més d’un centenar d’esdeveniments esportius anuals, i un volum de practicants per damunt de la mitjana europea, la ciutat de Sabadell sol ser considerada un motor de l’esport català.

 

Per desplegar la iniciativa Sabadell Esport Hub, els experts que van participar a la primera Matinal d’innovació Hub b30, organitzada pel Parc de Recerca UAB a finals del 2020, van subratllar l’oportunitat de potenciar una combinació d'actius tangibles (espais esportius, agents de coneixement, indústria esportiva i afí) i intangibles (teixit empresarial, capacitat de gestió d’esdeveniments i marca). No obstant això, perquè el SBD Esport Hub mobilitzi emprenedors, i generi ocupació, projecció i cohesió social, els experts també van apuntar que cal afrontar desafiaments. Resulta important, en especial, que aquest nou hub disposi d'una planificació realista, d'un model de negoci solvent sorgit de la col·laboració pública-privada, i d'una bona coordinació amb agents d'emprenedoria i de recerca i innovació.

Per tal d'aprofundir en aquestes recomanacions, el divendres 26 de febrer (a  les 12.00 h) se celebrarà en modalitat online la segona Matinal d’innovació sobre el SBD Esport Hub, titulada “Els hubs esportius, xarxes expertes”.

Repetint el format de la sessió prèvia, nou professionals amb experiència en el món dels clústers, els hubs i l'emprenedoria de l'àmbit de l'esport, oferiran en obert breus ponències sobre les propostes de valor dels hubs, i sobre els seus desafiaments:

  • Albert Mundet: El Barça InnovationHub: Model d'impacte global.
  • Jordi Ferré: Vigilància tecnològica i de mercat, per a inversions estratègiques.
  • Josep M. Monti: Models descentralitzats de hubs de sportTech: Lliçons apreses.
  • Carles Combarros: Finançament i mentoring a emprenedors: Recomanacions.
  • Iolanda Triviño: InnovationPlacemaking: d´Espais físics a LivingLabs.
  • Lluís Blanch: El desafiament de posicionar-se en recerca i innovació en salut.
  • Gemma Riu: Els desafiament del finançament i de la governança d'un hub.
  • Ricard Castellet: Els desafiament de captar talent i treballar en xarxa.
  • Oriol Serra: Claus per posicionar-se i aconseguir projectes tractors.

La fita del Parc de Recerca de la UAB, organitzador d’aquest esdeveniment amb la col·laboració de l’IRE-UAB, és que l’experiència professional i el punt de vista expert d’aquests ponents afavoreixi la presa de decisió sobre el posicionament del SBD Esport Hub, i contribueixi a la viabilitat del seu desplegament.